Tetőtéri és tetősík ablakok

Hívjon minket!

(+36) 70-604-05-51

Vigyél fényt otthonodba!

A tetőablakok, tetősíkból kiemelt tetőfelépítmények beépítésére számtalan lehetőség kínálkozik.

Tetőterek esetén leggyakrabban a tetősíkablakok használatosak. Működtetésüket tekintve igen széles választékban kaphatóak: az egyszerű billenő változatoktól a felnyílóig, de választhatjuk a panoráma funkciós tetőablakot is. Mivel a tetőtérben amúgy is korlátozottabb a hasznos terület, mindenképpen érdemes olyan ablakot választani, amely minél több helyet hagy a tetőtérben, azaz nem nyílik be oda: ilyenek a speciálisan billenő, felnyíló tetőablakok. A tetősík-ablakok gyártói is kínálnak saját termékeikhez árnyékolókat, ezek közül érdemes választani.

A Fakro tetőtéri ablakok minőségüknek, funkcionalitásuknak, biztonságos használatuknak és újító megoldásaiknak köszönhetően bármilyen típusú tetőtéri helyiségbe alkalmazhatók. A kiváló minőségű alapanyagok és a legfejlettebb technológiák alkalmazása garantálja a Fakro ablakok kiemelkedő jellemzőit, mint pl. tartósság, biztonság, funkcionalitás, kiváló hőszigetelő képesség.

Legújabb tetőtéri ablakunk az Okpol egy új márka a tetőablakok hazai piacán. Az Okpol egy olyan márka, amely kitűnő minőségű terméket kínál elérhető áron. Az elemek előkészítésének és megmunkálásának modern technológiája, a minőség ellenőrzése a gyártás minden szakaszában, továbbá a vizsgálatok végrehajtása független laboratóriumokban garantálják a Okpol ablakok kiváló minőségét. Ennek köszönhetően tetőtéri ablakainkra 10 év garanciát biztosítunk. Az Okpol cég 1991-ben alakult 100%-os lengyel tulajdonnal, és mára egyike lett a legdinamikusabban fejlődő lengyel cégeknek. Az Okpol stratégiája a folyamatos fejlesztés a legújabb technológiákat felhasználva. Kiváló minőségű termékeink számos tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Fény

Ahhoz, hogy egy helyiségben jól érezzük magunkat, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű természetes fény. Magyarországon jogszabály írja elő a huzamosabb tartózkodásra szolgáló helyiségek minimális bevilágító felületének nagyságát, mely felülről jövő megvilágítás esetén a helyiség hasznos alapterületének legalább 10%-a kell, hogy legyen.

Tájolás

A nappali fény eloszlását elsősorban a tetőtéri ablakok elhelyezkedése határozza meg. A tető különböző pontjain elhelyezett több kisebb ablak egyenletesebb megvilágítást biztosít, mint egyetlen nagy ablak. A helyiség megvilágításának tervezésekor az ablakok számán és méretén kívül vegye figyelembe azok elhelyezkedését is.

Tetőhajlás

A tető hajlásszöge nagymértékben befolyásolja az ablak optimális hosszúságát. Minél alacsonyabb a tető hajlásszöge, annál hosszabb ablakot érdemes választani. Optimális beépítési magasságról akkor beszélünk, ha az üveg alja a padló szintjétől 90-110 cm-re, az ablak felső kilincse pedig 185-200 cm-re kerül, így akár ülő helyzetben is ki lehet látni az ablakon.

Tetőszerkezet

Ma a Magyarországon általánosan alkalmazott szarufatávolsághoz a 78 cm-es ablakszélesség illeszkedik leginkább. Amennyiben a szarufák közötti távolság és az ablak szélessége nem egyeztethető össze, az ablak körül a tetőszerkezet megváltoztatása szükséges. Ezek a változtatások kisebb-nagyobb ácsmunkával elvégezhetők.

Kérjen árajánlatot!

Töltse ki az alábbi űrlapot és kollegánk hamarosan jelentkezni fog e-mailben vagy telefonon.

Scroll to Top