Redőnyök és szúnyoghálók

Hívjon minket!

(+36) 70-604-05-51

Árnyékolás mesterfokon

Termékeink színvonala megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek. Kizárólag kiváló minőségű anyagokkal dolgozunk, rövid határidővel. Kiegészítő termékeinkre 3 év teljes körű garanciát vállalunk.

Az árnyékolástechnika minden területén állunk megrendelőink rendelkezésére, legyen szó akár külső, akár belső árnyékolásról.

Műanyag redőny

Az új típusú műanyag redőny tokja nem rozsdásodó szinterezett Lindab lemez, a tokvég szinterezett alumínium. A redőnypalást csapágyazott fémhengeren fut, a láb pedig hangelnyelő kefét tartalmaz, mely a csendes működést biztosítja. Alapesetben fehér tokkal, lábbal és palásttal rendelhető a termék.

Új ház építésénél már előre kialakítható a redőnytok helye, mely a nyílászáró fölött helyezkedik el úgynevezett vakolható tokos redőny. Így a redőny tokja nem takar be az ablakfelületbe, később szigetelhető és színezhető. A redőny tokszerkezetének elején Hungarocell található, ami megkönnyíti a vakolást. A rejtett tokos redőnyöknél semmilyen kapcsolat nincs a lakás beltere és a vakolható tokos redőny között, mert a redőny szerviznyílása a lakáson kívül helyezkedik el. A vakolható redőnyök szerelése a nyílászárók beépítése után, de feltétlenül a külső vakolat elkészítése előtt kell, hogy megtörténjen. A nyílászárók beépítésénél okvetlen figyelembe kell venni a vakolható redőnyök tokméretét és helyszükségletét. Az épület vakolása után a mindössze a redőny lábszerkezete látható, a tokszerkezete nem, ezáltal egy esztétikus megjelenésű külső homlokzatot kapunk. A redőnyök mozgatása általában gurtnival történik.

Mindegyik változat rendelhető beépített szúnyoghálóval, mely rendkívül esztétikus és praktikus, valamint nem utolsósorban olcsóbb is, mint utólag a háló szerelése. Ez esetben a redőny és a háló egy tokban helyezkedik el, de egymástól függetlenül működtethető.

Alumínium redőny

A redőny lamella 37 mm-es kettősfalu alumínium lécből készül, környezetbarát habbal van kitöltve, ami biztosítja a redőny kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságait, így a hőszigetelési értékük eléri a K=1,1 W/m2K, zajszigetelési értékük pedig 36 dB. Az alumínium redőnyök lábszerkezete szintén alumíniumból készül, de a csendes működés érdekében kefebetétek találhatók a lefutók mindkét oldalán. Az alumínium redőnyök minden típusa csapágyazva van. A golyóscsapágyazás halk és precíz működést eredményez. Ezért az alumínium redőny mozgatása még gurtnis mozgatás esetén is könnyű, motoros hajtáskor a csendes működést és pontos végállást garantál. A hőszigetelt alumínium redőnyök motoros mozgatásúak is lehetnek.

Ez a változat is rendelhető beépített szúnyoghálóval. Ez esetben a redőny és a háló egy tokban helyezkedik el, de egymástól függetlenül működtethető.

Ráépítő tokos / belső tokos redőny

Belsőtokos változatnál a tokszerkezet a falban található, régi családi házaknál ez a jellemző típus. Ezek cseréjét is vállaljuk. Csere esetén műanyag vagy alumínium redőnylécet használunk a faredőny kiváltására. A belső tokos redőny az új építésű lakások esetében is tökéletes megoldás. Fontos, hogy már a tervezésnél figyelembe vegye a redőnytok helyigényét.

Mint azt a nevéből is kivehetjük, ez a redőny az ablak felett kerül elhelyezésre. Ennél a típusnál a nyílásméretet a redőnydoboz magasságával nagyobbra kell kialakítani. A redőnydoboz mérete a nyílászáró magasságának függvénye. Típustól függően külső és belső oldalon is kérhető vakoló éllel, így akár külső és belső szigetelő réteget is felhelyezhetünk. Komplett új redőny esetében a redőnytokot a nyílászáróra szereljük, és együtt kerül beépítésre. A redőnytok légkamrás műanyag elemből épül fel és belső hőszigetelő betéttel van ellátva, így hőhíd mentes szigetelést nyújt. A vakolható tokossal ellentétben, ennek a redőnytípusnak a szerelő fedele a nyílászárón belül van.

Ez a változat is rendelhető beépített szúnyoghálóval. Ez esetben a redőny és a háló egy tokban helyezkedik el, de egymástól függetlenül működtethető. Az összes típus lehet gurtnis és motoros mozgatású.

Fix rovarháló

A legegyszerűbb rovarvédelmi megoldás a fixkeretes szúnyogháló, mely télen könnyen levehető, tavasszal egyszerűen felszerelhető. Alkalmazása: legfőképpen kis felületeknél alkalmazandó maximum 120 x 150 cm-ig, de nagyobb felületre is legyártható erősített alumínium profilból. Amennyiben nincs rá szükség, percek alatt eltávolítható. A háló anyagát tekintve időjárásnak ellenálló, sűrű szövésű, szürke színű, műanyag bevonatú, tűzálló, optikai szempontból láthatatlan, üvegszálas anyagból készül. Az alumínium keretes alapáron fehér rendelhető, illetve egyedi színre, a RAL színskála szinte bármelyik színére színterezhető.

Rolós szúnyogháló

04A könnyen kezelhető és kis helyigényű, mozgatható változat előnye, hogy használata után egy mozdulattal eltüntethető. A háló anyagát tekintve időjárásnak ellenálló, sűrű szövésű, szürke színű, műanyag bevonatú, tűzálló, optikai szempontból láthatatlan, üvegszálas anyagból készül.

A tok és a keretprofil 45 x 45mm-es extrudált alumíniumból készül. A lefutó sínben szőrkefe fut végig, így 100%-os védelmet nyújt a rovarok ellen, a hálót rugóerő húzza a kisméretű kazettába, ha a háló nincs leengedve, ki lehet hajolni az ablakon. Maximális méret: 160 x 180 cm. Ha az ablakra redőnyt is akarunk szerelni, akkor a kombinált szúnyoghálós redőnytokot célszerű választani, mivel lényegesen olcsóbb és esztétikusabb attól mintha külön szerelnénk fel.

Létezik oldalra húzható (vízszintes mozgatású) változat is amelyet főképp erkélyajtókra és bejárati ajtóra ajánlunk.

Tolóajtós szúnyogháló

04A könnyen kezelhető és kis helyigényű, mozgatható változat előnye, hogy használata után egy mozdulattal eltüntethető. A háló anyagát tekintve időjárásnak ellenálló, sűrű szövésű, szürke színű, műanyag bevonatú, tűzálló, optikai szempontból láthatatlan, üvegszálas anyagból készül.

A tok és a keretprofil 45 x 45mm-es extrudált alumíniumból készül. A lefutó sínben szőrkefe fut végig, így 100%-os védelmet nyújt a rovarok ellen, a hálót rugóerő húzza a kisméretű kazettába, ha a háló nincs leengedve, ki lehet hajolni az ablakon. Maximális méret: 160 x 180 cm. Ha az ablakra redőnyt is akarunk szerelni, akkor a kombinált szúnyoghálós redőnytokot célszerű választani, mivel lényegesen olcsóbb és esztétikusabb attól mintha külön szerelnénk fel.

Létezik oldalra húzható (vízszintes mozgatású) változat is amelyet főképp erkélyajtókra és bejárati ajtóra ajánlunk.

Reluxa

Alkalmazása szinte határtalan lehetőséget nyújt, hiszen bármilyen ablakra, illetve ajtótípusra felszerelhető. A lamellák 16 és 25 mm-es alumíniumból gyártódnak, 50 színárnyalatból választható.

Üvegpálcás reluxánál a lamellák felhúzását a karnis oldalán kivezetett zsinórokkal lehet szabályozni, rögzítésüket a kivezetésnél alkalmazott súlyzár végzi, amelyet a zsinórok húzásirányával lehet szabályozni. A lamellák forgatását, a fény mennyiségét és irányát, a fejsín oldalán üvegpálcával vezéreljük, amely egy kis csigahajtás segítségével vezérli a lamellákat.

Szalagfüggöny

Egyre népszerűbb megoldás irodák, közintézmények ablakainak árnyékolására, de meghitt családi otthonok belső árnyékolására is kiválóan alkalmas, bő színválasztékának és különböző anyagmintáinak köszönhetően.

A lamellák alját úgynevezett nehezékkel látjuk el, amit zsinór fog össze. A különböző mintázatú anyag és szín közül válogathatnak, garantáltan megtalálják irodájuk vagy lakásuk bútoraihoz vagy falához legjobban harmonizáló színt. A szalagfüggöny lamellák minimális magassága 70 cm, a maximum 400 cm lehet. A gyöngylánc segítségével könnyen kezelhető, a beengedni kívánt fénymennyiség jól szabályozható a lamellák beállításával. Kezelése több megoldást biztosít, ez lehet akár középről kétfele gyűjtő, a kezelőtől jobb vagy baloldalra gyűjtő.

Roletta

A roletta, az árnyékolástechnika egyszerű, de praktikus, évtizedek óta közkedvelt árnyékolója. A vászonroletta rendkívül egyszerű kezelhetőségének és kedvező árának köszönheti népszerűségét. Bárhová felszerelhető, oldalfalra, mennyezetre, ablakra. A roletta helyigénye, felhúzott és összetekert állapotban, a feltekert anyag hosszától függően 5-7 cm. Roletta impregnált vászonból készül, karbantartást nem igényel. Tetőtéri ferdesíkú bukó ablakok legideálisabb árnyékolója a roletta, az ablak akár vízszintes állapotában is használható, mivel a roletta rugója állandóan feszesen tartja a szövetet. Hagyományos vászon roletta tulajdonsága, hogy a roletta tengelyétől a vászon 1 cm-re kezdődik a felfogatás további 1cm vesz el a helyből. Ezért a tetőtéri ablakoknál a szövettől függetlenül fénycsík alakul ki lehúzott állapotban.

A függőleges, normál ablakokra viszont fényzáró szövetből az ablak fölé szerelve, mindkét oldalra 15-15 cm-t túllógatva a fényzáró roletta nem csak árnyékoló, hanem a kíváncsi szemek elől az árnyakat is eltakarja. A fényáteresztő vagy mintás roletta nem csak árnyékoló, hanem ablakunk, vagy otthonunk dísze is lehet vidám színeivel. Roletta reflexiós alupigmentált szöveteivel a perzselő napot visszaveri. Roletta naphálós változata a nap megszűrésére remek megoldás. A vászon roletta maximális szélessége 182 cm, maximális magassága 240 cm lehet.

Napellenző

A napellenző talán az egyetlen árnyékolástechnikai berendezés, amelyre a köznyelv is gyakran használja a csuklókaros árnyékoló ponyva kifejezést. A napellenzőnek Európa déli részein Görög-, és Olaszországban több évtizedes, hagyománya van. Családi házak, balkonok, erkélyek, teraszok esetében nem csak a teraszrészt, de a lakás belső részét is védi a tűző naptól, ezért a belső tér is hűvösebb marad.

A napellenző acél szerkezete zártszelvényből készül. A teherhordó váza és a karok alumínium, a bölcsők pedig speciális öntvényből készülnek, ezért az árnyékoló nagy felületek estén is masszív és biztonságos. 5 m szélesség feletti napellenzőnél erősebb profilokkal szereljük, és javasoljuk, hogy 3db konzolt alkalmazzunk a szerelésnél.

A napellenző szerelhető oldalfalra, mennyezetre, faházra, csak biztonságos legyen a felfogatása. Helyigénye 20-25cm összetekert állapotban a kinyúlástól függően. Amennyiben a napellenző fölött nincs takarófelület (pl. fal), alumínium védőtetőt javaslunk, ami utólagosan is telepíthető. A napellenző nem csak a napsütéstől, de a szemerkélő esőtől is óv bennünket. Amennyiben a napellenző ponyva megázik, ki kell szárítani, mert ha betekert állapotban hagyjuk, akkor tönkre megy. A napellenző legnagyobb ellensége a szélvihar. Ezért javasoljuk, hogy ha a mechanikus kezelést választja, csak abban az esetben hagyja a napellenzőt kitekert állapotba, amikor a lakásban tartózkodik.

Kérjen árajánlatot!

Töltse ki az alábbi űrlapot és kollegánk hamarosan jelentkezni fog e-mailben vagy telefonon.

Scroll to Top